11 квітня на території Харківщини встановлюється «червоний» рівень епідемічної небезпеки

Таке рішення ухвалили на засіданні Регіональної комісії з питань ТЕБ та НС Харківської області 9 квітня.

На території області з 11 квітня встановлюються обмеження, які відповідають «червоному» рівню епідеміологічної небезпеки, без послаблень.

За інформацією директорки ДЗ «Харківський обласний лабораторний центр МОЗ України» Любові Махоти, в Харківській області інтенсивність епідеміологічного процесу продовжує зростати. Наразі перевищено показники госпіталізації (станом на сьогодні він складає — 79,9 на 100 тисяч населення) та коефіцієнт виявлення, який складає – 21,3%. 

Вона додала, що за два останні тижні лабораторно підтверджено 15250 випадків, і показник складає 973 на 100 тисяч населення, що майже на 40% перевищує показник попередніх двох тижнів. 

В «червоній» зоні забороняється робота ТРЦ, кафе, ресторанів, масові заходи. Також обмежується відвідування навчальних закладів.